X
Annons
X

Graffitin ska tala till sin betraktare

GATUKONST. Idag startar Art of the streets på Södra Teatern, ett arrangemang som fick gratisreklam när Riksteatern nekades sätta upp affischtavlor med hänvisning till Stockholm stads nolltolerans mot graffiti. SvD har talat med Carolina Falkholt, en av de medverkande konstnärerna.

Under rubriken Materialutmattning ställer Carolina Falkholt, som även arbetar under sina alias Blue och Grafitta, ut på Göteborgs konstmuseum fram till den 28 augusti. Det är psykedeliska målningar med skulpturala element, vissa på formskurna linoleummattor. Från projektet Graffiti Mariestad som hon ansvarade för sommaren 2010 har Carolina Falkholt tagit med sig arkitektritningar som hittades på plats och på vilka hon och konstnärskollegan Magnus Gustafsson, mer känd som Nug, tecknat och målat. På Art of the streets ska hon måla livegraffiti, delta i ett konstnärssamtal och hålla i en workshop.

Carolina Falkholt har målat graffiti sedan mitten av 90-talet, då hon övergav dressyrsporten voltige för att fördjupa sig i bild och form – under en period i New York, och numera alltid på väggar som hon har tillstånd att måla på. Hon ser konstformen som ett språk och målandet i det offentliga rummet som en dialog med betraktaren.

Den smyckade silon.

Foto: DOROTA LUKIANSKA Bild 1 av 5

Carolina Falkholt och Nug spraymålar tillsammans.

Foto: DOROTA LUKIANSKA Bild 2 av 5

Carolina Falkholts Påmålad vägskylt från 2011.

Foto: DOROTA LUKIANSKA Bild 3 av 5

Den målade silon på Graffiti Mariestad.

Foto: DOROTA LUKIANSKA Bild 4 av 5

Carolina Falkholts Påmålad arkitektritning från 2011.

Foto: DOROTA LUKIANSKA Bild 5 av 5
Annons
X
Annons
X
Annons
X