Grabbarna gibbar helst hela natten

Nätverkslirare. Den sköna segheten efter en vaknatt och friheten att strunta i tiden sporrar Tommy Nilsson, 17, att vända natt till dag. Det nattliga dataspelandet på internetkaféet, de så kallade nightgibben, börjar klockan 23 och slutar klockan 10.

Publicerad
På det dygnetruntöppna internetkafét Southpoint pågår nightgibbet fram till förmiddagen. World of Warcraft och Counter-Strike är de populäraste spelen.

På det dygnetruntöppna internetkafét Southpoint pågår nightgibbet fram till förmiddagen. World of Warcraft och Counter-Strike är de populäraste spelen.

Annons

Klockan är 06.20. Det är söndag morgon och aktiviteten har gått ner på ett uthålligt lågvarv i källaren på internetkafét Southpoint vid Skanstull. 27 av de 40 killarna som var med i starten på natten är kvar, ögonen blänker i ljuset från skärmarna där fantasyvärldarna blinkar förbi.

– Känslan är häftig när den stora tröttheten kommer. Det händer vid fem–sextiden när kroppen kopplas ur medan hjärnan fortsätter, säger Tommy Nilsson, 17.
Då börjar man skratta åt saker som vanligtvis inte är kul, folk gör tokiga saker och allt är avspänt och går lite i slowmotion. Energidrycker och spelintresse gör att de flesta inte somnar. Det är dessutom förbjudet att sova på nightgib.
Här pågår spel som World of Warcraft, ett online-rollspel som kan hålla på hur länge som helst när en gubbe utvecklar talanger i en ofantlig värld bestående av två kontinenter och Counter-Strike som är ett terrorist- och polisspel där man spränger och tar gisslan. Joltcolan dricks litervis och många är inne på sin andra vaknatt samma helg. En cigg utanför porten i morgonljuset får igång hjärnan.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons