X
Annons
X

Göteborgs konsthall toppar Reko-lista

Det har varit en bra vecka för Göteborgs konsthall. Först räddades den nedläggningshotade verksamheten och igår hamnade de i topp i Reko-undersökningen som mäter vilka institutioner som behandlar konstnärer bäst.

–Vi är verkligen jätteglada för det här, det är oerhört väsentligt att skapa bra villkor för konstnärerna, säger Göteborgs konsthalls chef Lene Crone Jensen.

SvD publicerade i onsdags ett utdrag ut Reko-undersökningen som syftar till att granska de ekonomiska och arbetsmässiga villkoren som konstinstitutionerna erbjuder de utställande konstnärerna. När den oberoende föreningen c/o konst igår presenterade undersökningen i sin helhet visade det sig att besökssiffror och budget inte nödvändigtvis påverkar viljan att betala enligt avtal – eller ens skriva ett avtal. Av de 60 konsthallar och museum som finns med i rapporten får 7 godkänt, och därmed ett klistermärke med Rekosymbolen att fästa på dörren. Lilla Konsthall C i Stockholmsförorten Hökarängen, med 2600 besökare per år och 900000 kronor i budget tillhör dem (plats 6), liksom Moderna museet med 173 miljoner kronor i budget och en halv miljon besökare (plats 4).

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X