Annons
X
Annons
X

Göran Johansson får kritik för flyktingutspel

Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin håller inte med Göran Johansson om att insmugglade flyktingar bör utvisas. Och Göteborgs starke man får även kritik från vänstern. ”Han borde avgå. Han ger socialdemokratisk dumhet ett ansikte”, säger Kalle Larsson (v), flyktingpolitisk talesman till SvD.se.

– MONA SAHLIN TAR AVSTÅND OCH V KRÄVER AVGÅNG

Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin håller med Göran Johansson om att ”människosmuggling är ett vidrigt profiterande på utsatta människors behov av hjälp”. Men hon ser inte samma lösning som sin partikamrat, dvs att utvisa de flyktingar som tagit sig till Sverige med hjälp av smugglare.

”Slutsatsen kan aldrig vara att behandla de flyktingar som blivit utsatta för smuggling kollektivt, utan den enskilda flyktingen måste ha rätt att få sitt skyddsbehov prövat och bedömt utifrån sin individuella situation. Det finns internationella åtaganden om asylrätten som vi ska och måste leva upp till”, skriver Sahlin i en kommentar till TT.

Från vänsterpartiet kommer krav på avgång.

Annons
X

– Han är djupt okunnig. Hans förslag strider mot flyktingkonventionen, han har helt enkelt ingen koll och borde kliva av, säger Kalle Larsson(v), flyktingpolitisk talesman till SvD.se.

Han menar att s tillsammans med m drivit på de tuffare asylreglerna som lett till att männsikor på flykt anlitar smugglare.

– Det finns knappt några lagliga vägar kvar för människor på flykt. Murarna runt Europa blir bara högre och högre och då tvingas männsikor ta hjälp av flyktingsmugglare för att över huvud taget få sin konventionsstadgade rätt uppfylld. De har helt enklet inget val och för det vill Göran Johansson straffa dem, säger Kalle Larsson till SvD.se.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X