Annons

Gör klapparna själv

Att själv omsorgsfullt krydda, baka och lägga in julklapparna till vänner och familj är kärlek! Så strunta i den vanliga köpstressen och låt klapparna fylla köket med behagliga juldofter istället.

Publicerad
Foto: JUREK HOLZER

Ullas citronmarmelad

Kanongod citronmarmelad som är superb på rostat bröd och knapriga skorpor.
Till receptet.

Foto: JUREK HOLZER

Jordgubbssylt Balsamico

Jordgubbssylt från Dansukker. Rött vin och mörk balsamvinäger ger en mörk sylt, medan vitt vin och vit balsamvinäger.
Till receptet.

Foto: TASTELINE

Berbere

Kryddblandning som är en av hörnstenarna i det etiopiska köket. Smaksätt grytor med den eller gnid in den i nötkött.
Till receptet.

Annons
Foto: KATJA KRISTOFERSON

Julmüsli

”Blanda i de saker du gillar bäst, rosta i ugnen och förvara i en fin burk.”
Till receptet.

Foto: TASTELINE

Dundersenap

Mycket stark senap.
Till receptet.

Foto: TASTELINE

Kryddolja med citronskal och chilipeppar

Den här oljan kan bli ganska stark efter ett tag beroende på vilken sorts chilifrukter man väljer.
Till receptet.

Foto: TASTELINE

Tryffelägg med limesmak

Vackert. Och gott!
Till receptet.

Foto: JUREK HOLZER

Citruskola

Den knäckiga smaken av kola fungerar utmärkt ihop med citrusfruktens syra. Med en droppe karamellfärg får kolan samma färg.
Till receptet.

Foto: JUREK HOLZER

Farmor Marys fudge

Här behöver man en termometer för att kunna avgöra när massan är färdig. En försvinnande god sötsak.
Till receptet.

Foto: JUREK HOLZER

Handgjorda klubbor

Vackra klubbor.
Till receptet.

Recept på julmat till hela julbordet tasteline.com
Annons
Annons
Foto: JUREK HOLZER Bild 1 av 10
Foto: JUREK HOLZER Bild 2 av 10
Foto: TASTELINE Bild 3 av 10
Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 4 av 10
Foto: TASTELINE Bild 5 av 10
Foto: TASTELINE Bild 6 av 10
Foto: TASTELINE Bild 7 av 10
Foto: JUREK HOLZER Bild 8 av 10
Foto: JUREK HOLZER Bild 9 av 10
Foto: JUREK HOLZER Bild 10 av 10
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons