Gör eget bregott

Ett matfett helt efter egna önskemål kan man få genom att blanda smör med en riktigt god rapsolja, som den kallpressade från Julita.

Publicerad
DAN HANSSON
Foto: DAN HANSSON
Annons
DAN HANSSON
Foto: DAN HANSSON
Foto: DAN HANSSON

Vispa ihop 250 g smör med 1 1/2 dl Julita rapsolja. Tillsätt 1 dl vatten, lite i taget under ständig vispning. Fortsätt att vispa ca 5 minuter och smaksätt sedan med 1–1 1/2 tsk finkornigt havssalt. Mycket gott att breda på mackan. Funkar också bra att steka i, men man måste hetta upp det i stekpannan så att vattnet förångas innan man lägger i det som ska stekas.

Den bästa guiden finns härtasteline.comSå håller du köksutrustningen i topptrimtasteline.com
Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons