Gör din egen trillingnöt

I dag meddelades att trillingnöt och körsbär i likör tas bort ur Aladdinasken till förmån för de mer moderna smakerna hallonlakrits och fläderblom. Sannolikt ännu en pr-kupp där trillingnöten snart kommer röstas tillbaka av konsumenterna. Men om det visar sig vara sant – här är receptet på din egen trillingnöt.

Under strecket
Publicerad
Hemmagjord trillingnöt.

Hemmagjord trillingnöt.

Foto: LINDA HÄGGSTRÖM
Annons
Hemmagjord trillingnöt.

Hemmagjord trillingnöt.

Foto: LINDA HÄGGSTRÖM
Hemmagjord trillingnöt. Foto: LINDA HÄGGSTRÖM

För några år sedan försvann den franska nougaten från Aladdinasken. I dag meddelades att även trillingnöten och körsbär i likör försvinner till förmån för hallonlakrits och fläderblom.

Reaktionerna i sociala medier lät inte vänta på sig. Och det är framför allt borttagningen av trillingnöten som gör folk upprörda. Körsbär i likören har långt ifrån samma trogna fanklubb. Samtidigt presenteras många misstankar om att hela tilltaget är en pr-kupp från Marabous sida. Detta förnekas dock i en intervju med Dagens media. I början av 2013 låg Marabou bakom pr-kuppen ”Black”, som artisten Tommy Nilsson medverkade i.

Hur det än ligger till så är räddningen nära. SvD kan i dag publicera ett recept för dem som vill göra sin egen trillingnöt.

Recept är enkelt och chokladbitarna blir förvillande lika de fabriksgjorda. Men mycket finare så klart.

Riktigt snabbt och enkelt blir det med färdigskalade och rostade hasselnötter.  

Detta behöver du:

400 g mjölkchoklad, gärna ekologisk och rättvisemärkt.

100 g hasselnötter, rostade och skalade.

Gör så här:

1. Smält 200 g av chokladen försiktigt och blanda ner hasselnötterna i den. 

2. Lyft upp nötterna tre och tre och lägg för att stelna på en plåt med bakplåtspapper. 

3. Bryt av eventuellt spill. Smält 3/4 av den återstående chokladen och doppa trillingnöterna en gång till för ett tjockare chokladtäcke. Låt stelna igen.

4. Smält det sista av chokladen. Doppa en gaffel i och skvätt eller låt rinna choklad ner i ränder över chokladnötterna.

Recept: Linda Häggström

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons