X
Annons
X

Gör det lättare att bli bilpoolare

Att argumentera för bilpooler är ofta att slå in öppna dörrar – alla är positiva. Trots det är bilpoolernas expansion kraftigt försvårad av politiska beslut – eller avsaknaden av desamma. Det skriver representanter för Gröna Bilister, Hertz, Move About bilpool och Naturskyddsföreningen.

Bilpoolerna ökar med 20-30 procent per år. Att ha tillgång till bil utan att behöva äga den ger hushållen större frihet och bättre ekonomi, frigör ytor i trånga innerstäder och minskar bilismens klimatpåverkan. För en fortsatt snabb expansion måste bilpoolerna få tillgång till gatumark – och Transportstyrelsen äger frågan.

Medan bilförsäljningen står still och allt fler studier pekar på att vi passerat ”peak car”, ökar bilpoolerna med 20-30 procent per år. Allt fler upptäcker fördelarna med att ha tillgång till bil när man behöver, men slippa ta ansvar för bilen den stora del av dygnet då bilen är oanvänd. Den som kan ersätta egen bil med bilpoolsmedlemskap kan tjäna flera tusenlappar per månad samtidigt som man slipper besiktiga, serva, reparera och leta parkering.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X