Gör alliansen till riksdagsparti

Klart är att KD klarade spärren till riksdagen 2010 tack vare taktikröster. Men om fler allianspartier riskerar att åka ut räcker taktikrösterna inte till. Det är dags att registrera alliansen som riksdagsparti, skriver Maria Abrahamsson (M) och Krister Thelin (M).

Under strecket
Publicerad
Annons

I sitt tal i Almedalen i somras överraskade näringsminister Annie Lööf med att kritisera arbetet inom alliansregeringen. Hon efterlyste en nytändning och bjöd kuppartat in sina tre allianskolleger till sin hemby Maramö i Småland för att diskutera hur samarbetet ska vidareutvecklas och tillföras ny energi.

I fredags (19/10) meddelade Lööfs stab att man på grund av tidsbrist skjuter på mötet till efter nyår. Vi respekterar det, men tar oss friheten att inför de stundande överläggningarna om ett ”Alliansen 2.0” skicka med ett förslag som – om det blir verklighet – kan säkra grunden för ett fortsatt borgerligt regeringsinnehav också efter nästa val. Med en annan utgångspunkt spelar det inte så stor roll vad som kommer ut av mötet i Maramö.

Annons
Annons
Annons