Google vill göra mobilen till plånbok

Google har långt gångna planer på att bygga en mobil betalningslösning kring sitt operativsystem Android. Tillsammans med bland annat Citigroup och Mastercard ska sökjätten göra det möjligt att betala med mobiltelefonen.

Publicerad
Annons

Tekniken som används, NFC, finns bland annat inbyggt i Googles senaste referenstelefon för Androidplattformen Nexus S och stöd för mobila betalningar finns i den senaste versionen av operativsystemet.

Enligt Wall Street Journal väntas plattformen lanseras under 2011 och enligt tidningens källor ska Google inte vara intresserade av att ta en egen del av transaktionsavgifterna för varje köp som görs. Målsättningen ska istället vara att utnyttja den extra informationen om konsumenterna för att erbjuda bättre tjänster till annonsörer. Framförallt handlar det då om mindre företag och mer lokala tjänster, en marknad som blivit väldigt het bland internetföretag. Bland annat ska e-handelsjätten Amazon ha investerat 175 miljoner dollar i Grouponutmanaren Living Social och Facebook har sin motsvarighet i Facebook Deals, som väntas rulla ut i fler städer under våren.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons