Annons
X
Annons
X

Google lanserar översättningstjänst

Google smyglanserade nyligen en ny tjänst. Det handlar om Google translate där man kan översätta större textsjok eller hela hemsidor till valfritt språk. Nu även till svenska.

Tjänsten heter Google Översätt och innehåller även det svenska språket. Totalt kan den översätta fram och tillbaka mellan 25 språk. Antingen genom att klistra in ett textstycke eller genom att översätta en hel hemsida från exempelvis norska till kroatiska eller från japanska till svenska.

Det är en av få översättningssajter som innehåller svenskan. Man kan också söka på svenska och få sina engelska sidträffar översatta direkt.

Tjänsten är inte fläckfri och ordföljder kan bli något tokiga. Likaså vissa ord som inte går att direktöversätta. Men hittar man en översättning som man anser vara fel kan man själv lämna förslag på bättringar och på så sätt bidra till tjänstens utveckling.

Annons
X

Anledning till att Google inte gjort mer reklam för sin senaste tjänst är just detta. Den är fortfarande i sin testfas. Men redan nu kan man få ett grepp om innehållet i texter man inte förstår alls från början.

SvD:s Adam Erlandsson bloggar om tjänsten blogg.svd.se Testa verktyget google.se
Annons
Annons
X
Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X