Annons
X
Annons
X

Google klarade hackartävling

Google säkrast. Safari och Microsofts IE hackades direkt under första dagen av den årliga hackartävlingen Pwn2own som inleddes på onsdagen. Men Googles webbläsare Chrome klarade sig oskadd.

De webbläsare som utsattes för hackningsförsöken i tävlingen var de senaste versionerna av IE8, Safari 5, Firefox 3.6 och Google Chrome 9.

En grupp säkerhetsexperter från det franska säkerhetsföretaget Vupen vann 15 000 dollar, cirka 95 000 kronor, och en ny Macbook-dator efter att ha lyckats manipulera, eller ”hacka” den senaste versionen av webbläsaren Safari, enligt Idg.se.

IT-företaget Apple släppte en uppdaterad version av sin webbläsare Safari som skulle ”täppa till en del säkerhetshål”, endast några minuter innan tävlingen startade. Detta stoppade dock inte de deltagande säkerhetsexperterna.

Annons
X

Säkerhetsforskaren Stephen Fewer lyckades hacka IE8, men Microsoft som hade säkerhetsexperter på plats säger att företaget redan undersöker säkerhetshålet som utnyttjades av Stephen Fewer.

Microsoft var det enda företag som inte uppdaterade sin webbläsare inför tävlingen, skriver idg.se.

Att Google klarade hackartävlingen berodde på att den som skulle ge sig på att manipulera webbläsaren inte dök upp. Detta kan in sin tur bero på att den senaste uppdateringen av Chrome som släpptes i går täppte till det säkerhetshål som hackaren planerade att använda, skriver idg.se

I dag fokuserar tävlingen på webbläsaren Firefox och operativsystem för datorlika mobiler såsom Blackberry och Iphone.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X