Annons
X
Annons
X

Google får gratisreklam i Vince Vaughns nya film

Samarbetet tätnar mellan filmens högborg Hollywood och teknikjättarna i Silicon Valley. Google spelar en ledande roll i komikern Vince Vaughns nya film.

[object Object]
Vince Vaugn spelar en av huvudrollerna i den nya filmen The Internship, som till stora delar utspelar sig på Googles huvudkontor. It-bolaget, som är känt för sin arbetarkultur, har en stor roll i filmen. Foto: AP PHOTO/NAM Y. HUH/VIRGINIA MAYO MONTAGE SVD.SE

Filmen har bland annat spelas in på Googles huvudkontor i Mountain View, Kalifornien. ”
The Internship” har Vince Vaughn själv och hans vapendragare Owen Wilson i huvudrollerna. De två söker praktik på Google på Google-högkvarteret i Kalifornien.

I intervjuerna strör Vaughn beröm över Google, bland annat liknar han Googles campus vid några andra kända filmer.

– Det var som Trollkarlen från Oz eller Kalle i chokladfabriken. Det är så annorlunda än den traditionella arbetsplatsen, med sängar där man kan ta en tupplur, gratis tillgång till mat, sporttävlingar, massage och allt sådant där, säger skådespelaren till Bloomberg.

Annons
X

Google har inte finansierat filmen, men kommer att marknadsföra den på olika sätt. Google-grundaren Sergey Brin har engagerat sig personligen. Samarbetet ses som ett exempel på att banden mellan Hollywood och Silicon Valley blir allt tätare. Vince Vaugn passar också på att hylla Youtube, som ägs av Google.

– Tekniken som finns där ute har gjort det lättare och billigare för folk att uttrycka sig vilket jag tycker är fantastiskt, säger Vince Vaughn.

Förutom Vince Vaughn syns i rollistan stjärnor som Will Ferrell, Rose Byrne, John Goodman och Owen Wilson.

Filmen beräknas ha premiär den 9 augusti nästa år, enligt filmsajten IMDB.

Se Bloombergs intervju med Vince Vaughn här.

SvD Näringsliv

Annons
Annons
X

Vince Vaugn spelar en av huvudrollerna i den nya filmen The Internship, som till stora delar utspelar sig på Googles huvudkontor. It-bolaget, som är känt för sin arbetarkultur, har en stor roll i filmen.

Foto: AP PHOTO/NAM Y. HUH/VIRGINIA MAYO MONTAGE SVD.SE Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X