Annons
X
Annons
X

”Goitom klar för AIK”

AIK:s fotbollslag ser ut att få en välkommen förstärkning i anfallet inför den allsvenska hösten och Europa League-kvalet mot CSKA Moskva: förre Spanienproffset Henok Goitom vänder hemåt.

Av SvD
Henok Goitom i Almerías dress i kamp med Barcelonas Diego Milito 2011.
Henok Goitom i Almerías dress i kamp med Barcelonas Diego Milito 2011. Foto: SERGIO TORRES/AP

Att Henok Goitom stått på AIK:s önskelista har inte varit någon hemlighet. Efter månader av spekulationer och förhandlingar kommer nu 27-åringen att presenteras på en presskonferens i slutet av veckan, enligt Sportbladet.

Anfallaren gick på måndagen ut med att han brutit sitt kontrakt med spanska Almería. Dagen före såg Goitom AIK 3–0-besegra Örebro. I samband med den allsvenska matchen sade Husbysonen i en intervju att ”någon gång vill jag spela här”.

På tisdagen valde Goitom att fortsätta i kryptiska ordalag:

Annons
X

”Min agent ringde mig i dag och vi talade om min framtid. Ett väldigt bra samtal. Nu ska jag fundera i 48 timmar kring allt med min familj och mina vänner”, skriver han på Twitter.

Henok Goitom har spelat spansk ligafotboll sedan 2005 då Udinese lånade ut honom till Ciudad de Murcia i andradivisionen. Sedan dess har har representerat Real Murcia, Real Valladolid och Almería i La primera división.

AIK ser ut att få ett starkare lag under höstsäsongen. Sedan tidigare har klubben värvat landslagsförsvararen Daniel Majstorovic, 35, från Celtic.

– Det är definitivt mitt mål att vara spelklar i augusti eller september, sade Majstorovic till SvD i maj.

SvD

Annons
Annons
X

Henok Goitom i Almerías dress i kamp med Barcelonas Diego Milito 2011.

Foto: SERGIO TORRES/AP Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X