GodTube utmanar YouTube

Nu får YouTube konkurrens – på nya videosajten GodTube har ett klipp med en liten flicka som läser bibeln laddats ned 3.7 miljoner gånger. ”Vi kallar det Jesus 2.0”, berättar grundaren. Och GodTube är inte den enda nätsatsningen riktad direkt till kristna.

Under strecket
Publicerad
Annons

YouTube har lanserat sin beskärda del av stjärnor, Lonelygirl 15, en ung tjejs videodagbok och den skateboardande hunden för att bara nämna några exempel. Men nu har den poulära videosajten fått konkurrens. I somras lanserades den kristna videoklippsajten GodTube vars senaste fixstjärna - en liten flicka som läser bibeltexter nått nya nedladdningsrekord – 3,7 miljoner nedladdningar.

GodTube är precis som YouTube en användargenererad sajt men skillnaden är att svordomar och sexuella anspelningar är förbjudna. Enligt sajtens grundare Chris Wyatt har God Tube 3 miljoner unika besökare i månaden, visserligen en blygsam andel jämfört med YouTubes 20 miljoner beökare men samtidigt den snabbats växande enligt nätundersökningsföretaget comScore Media Metrix.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons