Goda val
Gröna, goda och sunda är Sanna Fyring Liedgrens rätter som serveras på Köket denna vecka. Recept: Sanna Fyring Liedgren Vintips: Mikael Mölstad
NYTTIGHETER
Blodapelsinsallad med spenat och chèvre
4 portioner. Friskt och gott.
Till receptet
Vin: Dopff & Irion Riesling, 85 kr, Alsace, Frankrike, 2173.
Sobanudlar med grillad aubergine och granatäpple
4 portioner. Om du inte får tag på sobanudlar (tunna japanska nudlar av bovete) så går det bra att använda fullkornsspaghetti.
Till receptet
Vin: Fleur du Cap Chardonnay, 87 kr, Coastal region, Sydafrika, 2015.
Cannellinidipp med grönsaker
4 portioner. Cannellinipurén smaksätts med vitlök, citron och olivolja och serveras som dipp till färska skurna grönsaker och rostat rågbröd.
Vin: Deidesheimer Herrgottsacker Riesling spätlese, 89 kr, Pfalz, Tyskland, 5042.
Aprikoskompott med rostad mandel och mörk choklad
4 portioner. Sunt och gott.
Till receptet
Vin: Graham’s Six Grapes Reserve Port, 69 kr (375 cl), Porto, Portugal, 94712.