Annons

Goda tider för hotellen när kronan faller

Tina Eriksson, hotellchef, på Torekov Hotell i Torekov. "Den svaga kronan gör att fler söker sig hit. Att de får mer för pengarna är även något som vi marknadsför i exempelvis Danmark", säger hon.
Tina Eriksson, hotellchef, på Torekov Hotell i Torekov. "Den svaga kronan gör att fler söker sig hit. Att de får mer för pengarna är även något som vi marknadsför i exempelvis Danmark", säger hon. Foto: Johan Nilsson/TT

Många populära resmål världen över har blivit allt dyrare för svenskar.

Den svaga kronan lockar dock utländska turister att övernatta i Sverige.

TT
Publicerad

Boven i dramat är den generellt svagare kronan jämfört med de stora valutorna, vilket för svenska turister i utlandet innebär en tunnare plånbok. Riksbankens försiktiga penningpolitik hjälper föga och en svag kronkurs är även framöver att vänta.

Sedan i slutet av förra sommaren fram till och med mitten av april i år ökade priset för en euro med drygt en krona, från 9:45 kronor till 10:46 kronor. Sett över de senaste fem åren har även dollarn, det brittiska pundet och den danska kronan ökat tvåsiffrigt gentemot den svenska valutan. När svenskar tappar i köpkraft utomlands betyder det å andra sidan allt billigare semestrar för utländska turister i Sverige.

Tina Eriksson, hotellchef, på Torekov Hotell i Torekov.

Foto: Johan Nilsson/TT Bild 1 av 2

Tina Eriksson, hotellchef, på Torekov Hotell i Torekov.

Foto: Johan Nilsson/TT Bild 2 av 2
Annons
Annons
Annons