Annons

Janerik Larsson:God natt för socialdemokratin?

Kulturminister Amanda Lind
Kulturminister Amanda Lind Foto: Fredrik Sandberg

Folkbladets (s) chefredaktör Widar Andersson har blivit skakad och oroad av en intervju i nättidningen fPlus om att socialdemokratin kommer att söka efter ”något annat” än det som formar tidens puls.

Under strecket
Publicerad

Att med lite fördröjning följa tidens strömmar vänster- och högerut i kombination med bra och dugligt folk i ledningen har utvecklats till en socialdemokratisk konstart som ofta har lyckats förena Sveriges bästa med S bästa som regeringsparti. Därav det stora folkliga förtroende som generationer av svenskar visat partiet.

Den ”radikalisering” som forskaren i fPlus talar om är emellertid något helt annat än de framgångsrika anpassningsövningar till tidsandan som S tidigare ägnat sig åt. Forskaren beskriver snarare ett slags flykt bort från tidsandan; en jakt efter att ”tala om något annat” än det som formar tidens puls; en puls som kan sammanfattas som en högst relevant oro och ett adekvat missnöje med hur en under lång tid misskött invandring påverkar det samhällsliv som så många uppskattar.

Annons
Annons
Annons