X
Annons
X

God mat gör att vi tappar kontrollen över vad vi äter

Vi går omvägar för att köpa muffins och finner oss själva i bilen på jakt efter choklad. Viljan att äta oss mätta är nedärvd. Det utnyttjas av livsmedelsindustrin som serverar ett överflöd av hypergod mat med fett och socker. Följden är en hälsomässig katastrof, säger David Kessler, världsberömd för sin kamp mot tobak och skräpmat.

Under nästan hela 1990-talet var David Kessler stridbar chef för det amerikanska livsmedelsverket, FDA – världens mäktigaste myndighet i frågor som rör mat och medicin.

–Men samtidigt som jag låg i krig med tobaksbolagen var jag chanslös när det gällde att motstå mina favoritkakor med chokladspån. Jag ville förstå varför, berättar David Kessler i en telefonintervju med SvD.

Foto: THERESE JAHNSON Bild 1 av 2

Överätandet är det största hälsoproblemet i västvärlden, menar David Kessler.

Foto: ERIC RISBERG/AP Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X