Glömsk spelare turgubbe dubbelt upp

Under strecket
Publicerad
Annons

En stående tipsrad kan vara källa till både glädje och förtret. Många drar sig nog för att lämna in en sådan - efter tio veckor finns det nämligen ingen återvändoValet står då mellan att lämna in raden var tionde vecka under resten av livet, eller evig ångest över att den rad man övergett och bara delvis glömt bort, ofta påminner otäckt mycket om veckans vinnande rad.
En som inte längre behöver bry sig är den äldre man i Bjärnum som den gångna helgen plötsligt fick för sig att hans tioveckors på måltipset hade "gått ut". Han knallade därför över till ICA och förnyade raden, antagligen lyckligt ovetande om att systemen överlappade varandra.

– Den här mannen anser att måltipset är ett spel som avgörs mer av turen än av skickligheten. Och att någon gång skulle det vara hans tur, säger Tommy Wahlgren, presschef på Svenska Spel.
Den stående raden har mannen lämnat in allt sedan måltipsets lanserades 1983 och när raden till sist slog in gav den 2 807 120 kronor. Två gånger om dessutom, eftersom den stående raden förnyades en vecka för tidigt, vilket blir drygt 5,6 miljoner kronor.
En siffra som för övrigt är nästan lika hisnande stor som chansen är liten att pricka in åtta rätt på måltipset: 1 på 5,8 miljonerm Till sist

Annons
Annons
Annons