X
Annons
X
Fördjupning

”Glöm Swexit – anslut till euron”

Trots det osäkra politiska läget i Europa vill Liberalernas ekonomisk-politiska talesperson Mats Persson och näringspolitiska talesperson Said Abdu följa Emmanuel Macron och Angela Merkel mot ett mer integrerat EU. På hemmaplan vill de se kraftigt sänkta skatter – för höginkomsttagare och för bolag.

”Vår vision handlar om att det inte ska betyda så mycket varifrån du kommer utan var du är på väg, ett samhälle med stor social rörlighet, där det är möjligt att utbilda sig och bli något annat än ens föräldrar var”, säger Mats Persson (L) och Said Abdu (L) Foto: Magnus Hjalmarson Neideman
Läs mer om Den ekonomiska politiken

Liberalerna huserar högt upp i riksdagshuset, i smala korridorer med utsikt över takåsarna.

Mats Persson och Said Abdu slår sig ner vid det stora mötesbordet. Skåningen och Trollhättebon. Doktorn i nationalekonomi och företagaren.

”Vår vision handlar om att det inte ska betyda så mycket varifrån du kommer utan var du är på väg, ett samhälle med stor social rörlighet, där det är möjligt att utbilda sig och bli något annat än ens föräldrar var”, säger Mats Persson (L) och Said Abdu (L)

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 1 av 6

Erfarenheten historiskt är att vi kan samla oss, så skedde på 90-talet och så skedde under finanskrisen menar Liberalernas Mats Persson, som här samtalar med kollegan Said Abdu.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 2 av 6

Bostadsfrågan har blivit en konkurrensnackdel för Sverige enligt Liberalerna Mats Persson och Said Abdu.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / Svenska Dagbladet Bild 3 av 6
Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / Svenska Dagbladet Bild 4 av 6

Mats Persson.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 5 av 6

Said Abdu.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 6 av 6
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X