SvD Perfect Guide

”Matlagning ska vara roligt”

Anders Johnsson driver matstudion Slyteviken och utsågs till årets ekokock 2020. Hans nya kokbok ”Härifrån” har nominerats till internationella Gourmand awards.
Anders Johnsson driver matstudion Slyteviken och utsågs till årets ekokock 2020. Hans nya kokbok ”Härifrån” har nominerats till internationella Gourmand awards. Foto: Andreas Hylthén

Anders Johnsson älskar kebabpizza, minns doften av rostade nyponskal och tycker att köksstereon är lika viktig som kniven.

Text: Mari Janson - 12 februari 2021
Annons

Vilken Stockholmskrog besöker du oftast?
– Ställen som Babette eller någon saluhall där man kan sitta i baren och käka. Det bästa krogbesök jag haft i Stockholm är Gastrologik.

Ditt livs mest minnesvärda måltid?
– Ett magiskt dygn på Fäviken, helheten som fanns där är svårslagen. Jag fick det som avtackning när jag slutade på Skoogs krog, hela gänget drog dit och vi hade stället för oss själva.