Annons
X
Annons
X

Glöm chokladen för en stund

Så har det blivit julafton igen. Radion står på, det luktar hyacint från vardagsrummet och i fönstret lyser elljusstaken medan frukosten dukas fram. För en del kommer dagen att bjuda på många sköna timmar i soffan medan andra flänger runt bland släkt och vänner för att lämna paket och hälsa god jul.

Trots stress bland stadens butiker efter jobbet och under helgen har önskelistans punkter betats av. I år spår Handelns Utredningsinstitut att svenskarna julhandlar för 60 miljarder kronor - inte illa! När klapparna är öppna och vi är mätta och belåtna kommer de klassiska ”nästa år får det räcka med paket till barnen” och ”åh, vad mätt jag är, jag skulle inte ha tagit så mycket”.

Trots det fortsätter okynnesätandet under kvällen. Mera nötter, pepparkakor och godis. Och på bordet står även den röda Aladdin-asken som är Kraft Foods storsäljare varje jul. Tydligen är trillingnöten populäraste pralinen. Men till nästa jul kommer någon av chokladbitarna att bytas ut mot en ny smak. Livsmedelsföretaget vill förnya chokladasken, som introducerades av Marabou 1939.

Annons
X

Men eftersom Aladdin-asken rör upp känslor bland svenska folket vill Kraft Foods låta befolkningen bestämma vilken av pralinerna som ska bort till nästa år. Den chokladbit som får minst röster åker ut. För denna spännande omröstning har företaget startat sajten www.räddajulen.nu.

Ja, man undrar ju hur julen skulle se ut utan Aladdin. Skulle julfriden infinna sig?

Även om reklamkampanjen har gjorts med glimten i ögat, känns den väldigt osmaklig.

Stäng

SvD NÄRINGSLIVS NYHETSBREV – dagens viktigaste ekonominyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  För jag behöver knappast nämna hur julen upplevs världen över. I dag kommer en miljard människor inte att ha föda i sin hand.

  Så glöm chokladen för en stund. Strunta i att barren ramlar av julgranen redan i morgon bitti och att barnen ser missnöjt på den öppnade klappen.

  God Jul på er alla!

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X