Globalt nätverk till Sverige

Moderorganisationen för socialt entreprenörskap, Ashoka, etablerar sig i Sverige. Flera näringslivsprofiler stödjer nätverket med både pengar och arbetstid. Den första svenska entreprenören som gallrats fram av den skandinaviska organisationen är Johan Wendt som driver läxhjälpsföreningen Mattecentrum.

Under strecket
Publicerad
Maja Frankel är Scandinavienchef för organisationen för sociala entreprenörer, Ashoka.

Maja Frankel är Scandinavienchef för organisationen för sociala entreprenörer, Ashoka.

Foto: MAGNUS HJALMARSON NEIDEMAN
Annons

Socialt entreprenörskap växer och engagerar allt fler näringslivsaktörer i Sverige. Nu etablerar sig världens största organisation för sociala entreprenörer, Ashoka, i Skandinavien. Organisationen grundades 1980 i USA och har i dag 3000 noga utvalda sociala entreprenörer knutna till sig. Skandinavienchef är Maja Frankel, som också är vice ordförande för Unicef i Sverige.

–Man plockar det bästa av olika sektorer. Det är entreprenörer som har en vision, som en traditionell hjälporganisation, men man finansieras av näringslivet och använder samma affärsmässiga principer som där. Man kan inte tänka i silos längre, som privat, offentlig, ideell. De entreprenörer vi stöttar blir nästan en fjärde sektor, säger Maja Frankel som själv har en bakgrund som social entreprenör.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons