Annons

Kungsbacka ultras”Glimrande”: Så kär att han tar hennes trauma

Johan Espersson är utbildad vid Biskops-Arnös författarskola.
Johan Espersson är utbildad vid Biskops-Arnös författarskola. Foto: Fredric Nord

Han kommer från lagom vantrivsel i medelklassvilla. Hennes sår gör ont på riktigt. Tillsammans berusar de sig i passion – tills gränser överskrids, med smärtsamma konsekvenser. Jenny Aschenbrenner har läst debuten ”Kungsbacka ultras”.

Under strecket
Publicerad

”Kungsbacka ultras” är Johan Esperssons debutbok. Han är tidigare publicerad i svenska och danska tidskrifter med sin lyrik, och var var gästredaktör för magasinet Kritikers temanummer ”Förälskad text”.

Bild 1 av 1

Förälskelse alldeles ny och vass som nyfrusen skare. Två liv på väg från Kungsbackas villor och ut i världen. Skakiga fölben hos både duet och jaget men olika grad av trasighet innanför den spänstiga tonårshuden.

Johan Esperssons debutroman ”Kungsbacka ultras” bygger en intensiv närvaro i här och nu i åren från gymnasieunge till vuxen med några pendelrörelser tillbaka till mellanstadietidens danande av roller och positioner i hierarkin. Han gör det med korta satser som aldrig avslutas med punkt eller något annat skiljetecken, ett grepp som gör förvånansvärt stor skillnad:

Annons
Annons
Annons