Annons
X
Annons
X

Glee-stjärnan Cory Monteith död

Skådespelaren Cory Monteith, 31, hittades under lördagen död. Stjärnan är mest känd från tv-serien ”Glee”.

Av Spektra, TT

Det var på ett hotellrum i Vancouver i Kanada som den kanadensiske skådespelaren hittades död på lördagen, skriver flera amerikanska medier. Cory Monteith checkade in på hotellet den 6 juli och skulle ha checkat ut under lördagen. Eftersom han inte gjorde det vid lunchtid gick hotellpersonal till hans rum. Och där fann de honom död.

Cory Monteith spelade rollen som den populära Finn Hudson i den amerikanska serien ”Glee”. Serien från 2009 handlar om showkören New Directions och utspelar på skolan McKinley High i Ohio. I ”Glee” får man följa ungdomarna i showkören och deras problem i livet med relationer, sexualitet och sociala bekymmer. I Sverige sändes den första säsongen på TV 4 under 2009-2010 och den andra säsongen på TV 11. Serien belönades med en Golden Globe i kategorin Bästa komedi eller musikal-tv-serie 2010.

Dödsorsaken för 31-åringen är fortfarande okänd, men polisen utesluter brott, enligt BBC. Cory Monteith har länge kämpat med ett drogberoende och i april sökte han hjälp på en drogklinik. Och det var inte första gången stjärnan sökte hjälp för sitt missbruk. Redan när han var 19 fick han behandling för sitt beroende. En obduktion kommer ske på måndagen.

Annons
X

Stockholm TT Spektra

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X