”Glass var en misshandlad produkt under en lång tid”

Efter att ha bott i Milano öppnade Hanna och Angelo Scarfò gelatobaren Scarfò i Bromma för sex år sedan.
Efter att ha bott i Milano öppnade Hanna och Angelo Scarfò gelatobaren Scarfò i Bromma för sex år sedan. Foto: David Thunander

Naturliga råvaror och smaker i säsong – nu har hantverksglassen fått rejält fäste i Sverige. SvD Mat&resor tog en gelato med några av glassmästarna.

Under strecket
Publicerad
Gelato Scarfò.

Gelato Scarfò.

Foto: David Thunander
När Kenneth Erlandsson inte gör gelato på Snö undervisar han vid glassuniversitetet i Bologna.

När Kenneth Erlandsson inte gör gelato på Snö undervisar han vid glassuniversitetet i Bologna.

Foto: David Thunander
Gräddglass i smaken hallibiskus med hallon, citron och hibiskusblomma.

Gräddglass i smaken hallibiskus med hallon, citron och hibiskusblomma.

Foto: Köld
Sem Fenti öppnade King Scoopa på Hornsgatan tillsammans med sin bror efter att ha sett en film om Ben & Jerry’s.

Sem Fenti öppnade King Scoopa på Hornsgatan tillsammans med sin bror efter att ha sett en film om Ben & Jerry’s.

Foto: David Thunander
Annons

Efter att ha bott några år i Milano började det svensk-italienska paret Hanna och Angelo Scarfò fantisera om att ta den italienska glasskulturen till Sverige.

– Det finns så mycket bra glass i Italien och vi ville se om det gick att göra traditionell, italiensk gelato på svenska råvaror, säger Hanna Scarfò.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons