Annons

Glasögonprydda har större framgång

Tycker du att personer med glasögon ser tråkiga och osexiga ut? Anser du vidare att personer som använder glasögon är närsynta plugghästar? Kallar du folk med synhjälpmedel glasögonormar?

Under strecket
Publicerad

Sluta med det! Ska man tro en undersökning som nyligen gjorts har glasögonorm... förlåt, människor med glasögon större chans att få ett eftertraktat jobb vid en anställningsintervju än en person utan. I alla fall ökar oddsen att personalchefen tycker att man ser intellektuell, ja till och med intelligent ut i sina glasögon och slår därför till med en fast anställning.
Dessutom menar mellan 39 och 44 procent tillfrågade i undersökningen att personer som bär glasögon verkar mer intelligenta än de som klarar sin syn utan brillor. Och fyra av tio personer i chefsposition anser att glasögon kan främja kandidaten i en intervjusituation.

När man frågade de intervjuade hur de uppfattade glasögonbärare så var det bara 11 procent som tyckte att en glasögonbärare ser tråkig ut. 15 procent uppfattade en person i glasögon som vänlig och 19 procent ansåg att personen begåvats med ett intressant utseende. Och de flesta fick alltså intrycket att glasögonbäraren är en beläst, skarphjärnad person.
Tron på glasögonen
som en genväg till fast anställning är störst bland yngre människor.

Annons
Annons
Annons