”Glamping” hetaste semestertrenden

Årets Smultron 2012 är glamping - glamourös camping för den kräsna camparen, med kristallkrona och klirrande ishinkar. Det kan vara ett stort möblerat tält, en husbil eller en bekväm stuga. Glamping är här för att stanna, tror HUI Research, som utsett smultronet.

Under strecket
Publicerad
TORE FALK
Foto: TORE FALK
Annons

HUI Research, känd för att utse Årets julklapp sedan många år, har i år för första gången utsett Årets Smultron - en produkt, en tjänst eller ett fenomen med sommarkoppling. Och det första smultronet blev fenomenet glamping - glamourös camping för dagens kräsna campare som vill ha nära till naturen, men inte vill avstå från hotellens bekvämlighet och service. Det är långtifrån blöta små tält som rasar ihop i blåsten, sovsäck på luftmadrass eller obekväma små husvagnar. Nej, de möblerade tälten för snarare tankarna till lyxsafariresor i Afrika med kristallkronor och divaner.

Årets Smultron är besöksnäringens motsvarighet till Årets Julklapp, den har samma kriterier som Årets Julklapp och kommer att presenteras före midsommar varje år. Sedan 24 år utser HUI Research Årets Julklapp i november varje år.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons