Annons

Gladys del Pilar får revansch i nunneklostret

Gladys del Pilar spelar Delores i musikalen ”En värsting till syster”. Sina första levnadsår tillbringade hon på ett barnhem i ett nunnekloster.
Gladys del Pilar spelar Delores i musikalen ”En värsting till syster”. Sina första levnadsår tillbringade hon på ett barnhem i ett nunnekloster. Foto: Lars Pehrson

Uppvuxen på ett nunnekloster i Ecuador är det med dubbla masker som Gladys del Pilar tar på sig huvudrollen som nattklubbssångerskan Delores i musikalkomedin ”En värsting till syster”.

Under strecket
Publicerad

Gladys del Pilar (t h) hemma hos skosamlande Whoopie Goldberg i New York. Hon spelade Deloris i filmen ”Min värsting till syster” 1992.

Foto: Pontus Höök Bild 1 av 2

Gladys del Pilar i sminklogen.

Foto: Lars PehrsonBild 2 av 2

De flesta har redan gått hem för dagen, men bland rekvisita, lådor och sladdar i foajén till Chinateatern dansar en man i hörlurar frenetiskt fram och tillbaka. Det börjar närma sig premiär. Och tjuvkikar man in bakom kulisserna på scenen avslöjar en affisch med ”Rocky Balboa” att årtalet är 1977 – discoerans guldålder och tidsepoken i Whoopi Goldbergs musikalfilmsuccé ”En värsting till syster” som kom 1992.

En trappa upp skenar Gladys del Pilar snart in i glänsande sneakers och glittrande nagellack. Det är hon som är discodivan, sångerskan Delores som drömmer om att bli en Donna Summer men istället tvingas fly till ett nunnekloster efter att ha bevittnat ett mord iscensatt av hennes maffiaskurk till älskare.

Annons
Annons
Annons