Annons

Veronica MaggioVeronica Maggios premiär – glädjechock

Veronica Maggio på Gröna Lund. Hennes silverfärgade klänning och platåskor för tankarna till Abba runt 1975.
Veronica Maggio på Gröna Lund. Hennes silverfärgade klänning och platåskor för tankarna till Abba runt 1975. Foto: Petter Hellman/Rockfoto

Hon rivstartar med en hit och omfamnar publiken i allsång. Veronica Maggios turnépremiär på Gröna Lund innehåller inga överraskningar men är generöst Instagramvänlig för fansen.

Under strecket
Publicerad

Det är de uppsträckta mobiltelefonernas kväll när Veronica Maggio firar sin turnépremiär på Gröna Lund, den första av tre kvällar på samma scen. 17 000 personer har samlats, mestadels unga tjejer som måste vara ungefär jämngamla med Maggios debut från 2006.

Själv har huvudfiguren hunnit bli 38 år, men textmässigt verkar hon stanna i något slags övre tonårsmiljö, det är som om hon bygger ett av tiden oberoende Maggio-universum. Lite på samma sätt som seriefigurer aldrig åldras står hon kvar i den där perioden av känslomässig berg-och-dalbana som är så tacksam att skildra, och som talar direkt till personer på väg in i den. Med det inte sagt att Maggio enbart skulle vara sökt juvenil, hon har betydligt större kvalitéer än så.

Annons
Annons
Annons