X
Annons
X
Recension

Naken i Normandie Glad över nakna bönder blir nog bara turistbyrån

Den franska komedin "Naken i Normandie" tar inte sitt eget allvar på allvar. Så detta försök att mjölka konceptet att avbilda gamla människor nakna blir nog bara Normandies turistbyrå glad av.

Foto: Studio S Entertainment
Läs mer om Veckans biofilmer

Det här med att hyfsat gamla människor ska ta av sig sina gamla kläder och låta avbilda sina gamla kroppar för att dra in pengar till eller skapa uppmärksamhet kring något behjärtansvärt – går det verkligen att mjölka den trötta kossan på ytterligare några liter? Inte utan större ansträngningar och skarpare tänkande än vad François Cluzet och dennes manusskrivande kompanjoner förmår uppbåda.

Själva upplägget består i att en berömd amerikansk fotograf (Toby Jones) händelsevis råkar bila genom en byhåla i det normandiska departementet Calvados, där han får syn på ett fält som för ett otränat öga kunde se ut som vilket annat fält som helst, men som för denne sofistikerade yrkesman framstår som mycket speciellt. Här vill han ställa upp och avbilda ortsbefolkningen utan textilier. Detta är nämligen hans speciella signum, det är det han gör och det är det som har gjort honom så berömd. Nakna människor i geometriska formationer.

Foto: Studio S Entertainment Bild 1 av 2
Foto: Studio S Entertainment Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X