Glad för det lilla

Under strecket
Publicerad
Annons

I går skrev de borgerliga partierna och miljöpartiet en gemensam reservation i näringsutskottet. Det finns alltså en riksdagsmajoritet för att driva fram förbättringar för småföretagare. Det handlar om en översyn av den vildvuxna regelfloran. Just ingenting har hänt på det området under de senaste åtta åren.
Egentligen borde initiativet inte vara kontroversiellt. Socialdemokraterna har försäkrat att även de vill förbättra företagarklimatet. Men de har haft svårt att komma till skott.
De gröna kan tänkas stödja fler borgerliga förslag framöver. De tillfällena kommer att utgöra undantag som bekräftar regeln. Miljöpartiet är nämligen i grunden ett vänsterparti. Förhållandet mellan v och mp är vänsterkantens motsvarighet till relationen mellan m och fp på den borgerliga sidan.
Även om det finns en samsyn i vissa företagarfrågor ska vi nog vara tacksamma för att det inte blev någon minoritetsregering med fp, kd, c och mp. Men vi kan glädja oss åt det lilla som ändå kan göras med grönt stöd i riksdagen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons