Annons

Trumps advokat Giuliani: Jag är hjälten här

Donald Trumps advokat Rudy Giuliani säger att han till sist kommer att bli hjälten i skandalen kring Ukrainasamtalet. Arkivbild.
Donald Trumps advokat Rudy Giuliani säger att han till sist kommer att bli hjälten i skandalen kring Ukrainasamtalet. Arkivbild. Foto: Charles Krupa/AP/TT

Donald Trumps advokat Rudy Giuliani, som hamnat i fokus i visselblåsarskandalen som skakar presidenten, anser sig bli orättvist utpekad.

I själva verket borde han själv hyllas som en hjälte, säger han.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad

– Det är en omöjlighet att visselblåsaren är en hjälte och att jag inte är det. Och jag kommer att bli hjälten. Dessa idioter, när det här är över kommer jag att vara hjälten, säger Giuliani, tidigare både borgmästare i New York och presidentaspirant, i en intervju med tidskriften The Atlantic.

I visselblåsarens rapport redogörs det för hur Giuliani knutit band till högt uppsatta ukrainare och personer runt Ukrainas nya president. Amerikanska diplomater uppges ha försökt begränsa skadorna av att presidentens privata advokat kommunicerat med Ukraina vid sidan av USA:s officiella kanaler.

Annons
Annons
Annons