Annons
X
Annons
X

Gina och Danny leder Melodifestivalen

Gina Dirawi och Dannu Saucedo leder Melodifestivalen 2013. Årets programledardebutant Dirawi är alltså tillbaka medan kollegerna Sarah Dawn Finer och Helena Bergström får respass.

[object Object]
Gina Dirawi och Danny Saucedo. Foto: SCANPIX

Dirawi och Saucedo lär klara det galant. Särskilt Dirawi kan vara fruktansvärd rolig om hon slipper alltför många skrivna manuslappar författade av andra. Låt henne vara mer spontan, något som är ovanligt i schlagersammanhang men skulle funka perfekt.

– Jag har alltid känt mig obekväm att prata inför folk, säger Danny Saucedo som nu ändå leder svensk televisions största program.

Han slog igenom i Idol 2006 och kom fyra i Let's dance två år senare. Tillsammans med E.M.D. deltog han i Melodifestivalen 2009 och som soloartist 2011 med ”In the club”, som kom tvåa. Ett år senare kom han tvåa igen med ”Amazing”.

Annons
X

Gina Dirawi slog igenom med sin blogg Ana Gina, särskilt med sina små filmer med karaktärer som Syster Khadidje, svennemorsan Bettan och Discoturken. Tack vare detta fick hon göra SVT Play-programmen The Ana Gina Show och The Fabulous life of Ana Gina. Förra året var hon programledare för Melodifestivalen och är nu alltså tillbaka.

Själv anser jag att Gina Dirawi ska leda Eurovision song contest men SVT har antytt att den som leder schlager-EM inte kommer att vara programledare för Melodifestivalen. Synd.

Spekulationerna om vilka som ska leda det prestigefyllda jobbet plus Eurovision song contest i Malmö i maj har annars varit yviga. Det har handlat om allt från Filip & Fredrik till Kristian Luuk.

Stäng

KULTURCHEFENS NYHETSBREV – veckans viktigaste kulturtexter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  För schlager-EM har namn nämnts som Stellan Skarsgård, Izabella Scorupco, Malin Olsson, Robin Paulsson och Michael Nykvist. Sedan finns ju tidigare års namn: Lena Philipsson, Nour El-Refai, Petra Mede, Christine Meltzer, Marie Serneholt och Måns Zelmerlöw som efter Allsång på Skansen-succéerna absolut inte kan avfärdas.

  Eller Carina Berg. Synd att hon häromdagen övergav TV4 för Kanal 5. Men SVT har ju ett halvår på sig att värva henne.

  Men varför nöja sig med detta? Ska det blir riktig glamour är det väl lika bra att jaga upp Hollywoodstjärnorna - och före detta äkta paret – Noomi och Ola Rapace. Eller varför inte Abba. Nej, jag tänker inte på att de ska återuppstå för det brukar de ständigt avböja. Björn Ulvaeus sa till mig för ett par veckor sedan på frågan om de inte ska göra en spelning till: ”Nej, nej, nej”. Men Agnetha Fältskog och Anni-Frid Lyngstad som programledare för Eurovision song contest skulle vara en smått otrolig lösning. För att inte säga glittrande.

  Annons
  Annons
  X

  Gina Dirawi och Danny Saucedo.

  Foto: SCANPIX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X