Annons

Gessle: "Marie vill att Roxette ska leva"

"Jag tror det är viktigt att man vårdar Roxettes låtar på rätt sätt, det är vad jag vill göra med turnén och även i fortsättningen", säger Per Gessle.
"Jag tror det är viktigt att man vårdar Roxettes låtar på rätt sätt, det är vad jag vill göra med turnén och även i fortsättningen", säger Per Gessle. Foto: Hanna Franzén /TT

När Per Gessle i höst gör en turné med Roxettes låtar är det utan Marie Fredriksson. Med sig ut på vägarna han har dock sångerskans välsignelse.

– Jag försöker inte ersätta Marie, det går inte och jag har ingen anledning att försöka. Men tyvärr tror jag inte att vi kommer stå på scen tillsammans igen, säger Per Gessle.

Under strecket
TT
Publicerad

Per Gessle ser turnén som ett tillfälle att lyfta fram mindre kända låtar ur Roxettes låtskatt som har betytt mycket för honom personligen.

Foto: Hanna Franzén /TT

Stockholm, Göteborg, Karlstad, Linköping och Halmstad är svenska städer som i höst gästas av Per Gessles Roxette.

Foto: Hanna Franzén TT

Förutom guldkorn ur Roxettes låtskatt bjuder turnén också på några låtar från Gessles nya soloskiva "Small town talk".

Foto: Hanna Franzén /TT

När musikern och låtskrivaren Per Gessle 1986 slog sig ihop med sångerskan Marie Fredriksson och bildade duon Roxette var det början på en lång och framgångsrik karriär.

– Marie är en fantastisk sångerska som gjorde mina låtar så mycket bättre än vad de egentligen var när hon började sjunga dem, säger Per Gessle.

Annons
Annons
Annons