Ilska i Tbilisi efter journalists död

Anti-hbtq-demonstranter som samlats för att protestera mot prideparaden i Georgiens huvudstad Tbilisi gick i stället till attack mot journalister. Bild från 5 juli.
Anti-hbtq-demonstranter som samlats för att protestera mot prideparaden i Georgiens huvudstad Tbilisi gick i stället till attack mot journalister. Bild från 5 juli. Foto: Shakh Aivazov/AP/TT

En 37-årig kameraman har avlidit sedan han misshandlats vid en protest mot en prideparad i Georgien. På söndagen samlades hundratals utanför parlamentet i Tbilisi för att kräva premiärministerns avgång.

Under strecket
TT-AFP-Reuters
Publicerad
Annons

Prideparaden i Georgiens huvudstad Tbilisi på måndagen blev aldrig av utan ställdes in av säkerhetsskäl. Men de hundratals personer som samlats för att protestera mot paraden – däribland högerradikala grupper och präster från den konservativa ortodoxa kyrkan – drabbade i stället samman med polis och journalister.

Den 37-årige kameramannen Aleksandre Lasjkarava misshandlades och fick flera frakturer i ansiktet när han arbetade för tv-stationen Pirveli. På söndagen hittades han död i sin säng.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons