Annons
X
Annons
X

George RR Martin besöker fantasykonferens på Åland

George RR Martin, författare till böckerna som tv-serien Game of Thrones bygger på, besöker fantasykonferensen Archipelacon i Mariehamn nästa sommar. Trots seriens popularitet väntar sig arrangörerna ingen publiksuccé ”Om det kommer 500 personer så är vi nöjda”.

George R R Martin, författare till ”Sagan om is och eld”, förlagan till HBO-serien ”Game of thrones”.

George R R Martin, författare till ”Sagan om is och eld”, förlagan till HBO-serien ”Game of thrones”. Foto: NATHAN DENETTE

George RR Martin var inte svår att övertala om att gästa den åländska fantasy- och science fictionkonferensen Archipelacon i Mariehamn sommaren 2015.

– Martin deltog i Finncon 2009 och gillar Finland, det säger Ben Roimola, en av arrangörerna för konferensen, till Åbo underrättelser.

Men trots toppbokningen är Ben Roimola bara försiktigt optimistisk om publiktillströmningen. Han tror inte att konferenscentret Alandicas kapacitet kommer vara något problem.

Annons
X

– Om det kommer 500 personer så är vi nöjda. Finncon har ordnats i större städer med fritt inträde. Nu har vi en deltagaravgift och kanske tycker folk att det räckte att se Martin för några år sedan på Finncon, och Mariehamn är för långt borta.

Det viktigaste med författarbesöket, berättar Ben Roimola är att besökarna kommer få flera chanser att prata direkt med RR Martin. En av programpunkterna är att han ska intervjuas på scen men det kommer också bli frågestunder. Eventuellt kommer han också att tala utanför konferensen på Mariehamns bibliotek men programmet för hans besök är ännu inte spikat.

Även svenska författaren Karin Tidbeck gästar Archipelacon som äger rum 25-28 juni 2015 i Mariehamn på Åland.

Annons
Annons
X

George R R Martin, författare till ”Sagan om is och eld”, förlagan till HBO-serien ”Game of thrones”.

Foto: NATHAN DENETTE Bild 1 av 2

Game of Thrones.

Foto: AP Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X