Annons

George R R Martin släpper bok om Westeros

George R R Martin har inte släppt en fullängdsbok sedan 2011. Men nu kommer "Fire and blood". Arkivbild.
George R R Martin har inte släppt en fullängdsbok sedan 2011. Men nu kommer "Fire and blood". Arkivbild. Foto: Sandro Campardo/AP/TT

Skrivkrampen verkar vara över för George R R Martin – åtminstone delvis. Den 20 november släpper han "Fire and blood", som utspelar sig före "Sagan om is och eld". Och hans inspiration är boken "En värld av is och eld", skriven av två svenska fans.

Under strecket
TT
Publicerad

Det är allmänt känt att författaren till "Sagan om is och eld", böckerna som ligger till grund för tv-serien "Game of thrones", drabbats av skrivkramp i takt med att han blivit allt mer omsusad. I en öppenhjärtig intervju med The Guardian berättar George R R Martin om utmaningarna med att skriva klart den sjätte romanen i serien, något han ogärna pratar om.

– Jag har kämpat med den i några år. Det är mer ett dussin romaner, varje med sin egen huvudperson och med sin egen uppsättning allierade och älskare. Att försöka väva samman allt är väldigt, väldigt utmanande. "Fire and blood" var enkel i jämförelse, men tog mig ändå flera år att skriva, säger han.

Annons
Annons
Annons