Annons

George Clooney i skruvad krigsskildring

George Clooney och Giancarlo Giannini medverkar båda i miniserien "Catch-22" som visas på C More med start den 20 maj. Clooney har också regisserat två avsnitt. Arkivbild.
George Clooney och Giancarlo Giannini medverkar båda i miniserien "Catch-22" som visas på C More med start den 20 maj. Clooney har också regisserat två avsnitt. Arkivbild. Foto: Angelo Carconi/Ansa/AP/TT

”Moment 22” är en av de klassiska böckerna om krigets absurditet.

Boken, skriven av Joseph Heller, kom 1961. 1970 gjordes en stjärnspäckad filmversion. Och nu är det dags igen – den här gången som tv-serie på Amazon av och med George Clooney.

Under strecket
Gunnar Rehlin / TT
Publicerad

Kyle Chandler och Christopher Abbott spelar överste Catchcart respektive soldaten Yossarian i tv-versionen av Joseph Hellers klassiker "Moment 22". Arkivbild.

Foto: Chris Pizzello/Invision/AP/TT Bild 1 av 2

"Boken talar specifikt om andra världskriget, men handlingen relaterar lätt till alla krig", säger Christopher Abbott om Joseph Hellers "Moment 22", som nu har blivit tv-serie. Arkivbild.

Foto: Danny Moloshok/Invision/AP/TT Bild 2 av 2

I serien spelar Kyle Chandler överste Catchcart, chef för en amerikansk flygflottilj i Italien under andra världskrigets slutskede. Han är full av lovord inför arbetet med George Clooney.

– En av de bästa inspelningar jag varit på, Clooney är mycket mån om att det ska vara bra stämning hela tiden, säger Kyle Chandler till TT.

Annons
Annons
Annons