”Genusvetare förvirrar barnen”

Olika roller är inget problematiskt så länge dessa väreras lika, skriver Tanja Bergkvist och ber genusvetarna att behålla sina resultat för sig själva.
Olika roller är inget problematiskt så länge dessa väreras lika, skriver Tanja Bergkvist och ber genusvetarna att behålla sina resultat för sig själva. Foto: AP

DAGIS UTAN DOCKOR. Genusvetare hävdar att vanliga lekplatser förstärker könsroller hos barn och kan vara skadliga. Det är en skam för alla sunda feminister när sådana vanvettiga teorier förs fram som sanning och påbud, skriver Tanja Bergkvist, fil dr och mamma till förskolebarn.

Under strecket
Publicerad
Annons

Enligt de senaste forskningsrönen från genusvetarhåll kan vanliga lekplatser på förskolor, dess klätterställningar, gungor, sandlådor och cyklar, vara skadliga genom att de förstärker könsroller hos barn. Men skogslek gör barn jämlika. Detta enligt Eva Ärlemalm-Hagsér, doktorand och adjunkt på Mälardalens högskola.

Förskolepersonal och föräldrar är enligt Ärlemalm-Hagsér offer för felaktiga föreställningar, som smittar av sig på barnen och barnen är delaktiga genom att de agerar ”könspoliser”.

Annons
Annons
Annons