Annons

"Generella bidrag blir onödigt dyrt och orättfärdigt"

Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) finansminister Magdalena Andersson (S), Emil Källström ekonomisk-politisk talesperson (C), och Mats Persson, ekonomisk-politisk talesperson (L).
Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) finansminister Magdalena Andersson (S), Emil Källström ekonomisk-politisk talesperson (C), och Mats Persson, ekonomisk-politisk talesperson (L). Foto: Pontus Lundahl/TT

Efter gästinlägget ”De utnyttjar krisen för att införa socialism” har följande replik inkommit från Lars Anell, ordförande i Arena Idé. Nima Sanandaji svarar.

Under strecket
Publicerad

Enligt Nima Sanandaji (SvD 28 mars 2020) finns det en risk för att politiska krafter kommer att ta en virusepidemi till intäkt för att ”socialisera näringslivet.” Bland de misstänkta utpekas framför allt Arena Idé. Denna tankesmedja är en del av Arenagruppen – en partipolitiskt oberoende, ideell förening som bedriver en radikal och progressiv opinionsbildning genom att anordna seminarier och ge ut böcker och rapporter. Vi – jag har nöjet att vara ordförande – är många som mer eller mindre regelbundet skriver i vår nättidning Dagens Arena och jag är en av flera som framfört åsikter som Sanandaji finner förgripliga.

Debatten om vilka ekonomiska effekter coronaepidemin kommer att få och hur vi ska ta itu med problemen är oerhört viktig. Vi måste därför placera de argument som framförs i sitt rätta och begripliga sammanhang för att se vad vi verkligen är oense om.

Annons
Annons
Annons