Gekko är tillbaka på Wall Street

Kapitalism. För 22 år sedan hade Oliver Stones film Wall Street, med Michael Douglas som riskkapitalisten Gordon Gekko, premiär. Nu har Stone och Douglas återförenats för en uppföljare som började produceras samtidigt som finanskrisen drabbade det verkliga Wall Street.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Shia LeBeouf, Carey Mulligan, Frank Langella, Michael Douglas, Oliver Stone och Josh Brolin vänder ryggen åt fotograferna på Cannesfestivalen där filmen Wall Street: Money never sleeps premiävisas. T.h: Wall Street förr och nu. den övre bilden är från 1987 och den nedre från 2010.

Annons

2006 visade Michael Douglas och Edward Pressman, som producerade den första filmen, ett första utkast till en Wall Street 2 för Oliver Stone.

–Men jag kände inte att det fanns någon anledning att hylla den typen av välfärdskultur då. Efter kraschen 2008 förändrades allt. Och då kom Michael och Ed tillbaka med ett manus som var mycket bättre. Tiden var mogen, säger Oliver Stone som - liksom själva filmen – möttes av rejält med uppskattande applåder när han gjorde entre på presskonferensen i Cannes.

Annons
Annons
Annons