Annons
X
Annons
X

Geely intresserat av Saab

Volvos ägare kinesiska Geely kan vara spekulant på Saab. Geely har kontaktat Saabs rekonstruktör Guy Lofalk, enligt Dagens Nyheter.

Saabs kinesiska partner Youngman, som lovat att betala ut 640 miljoner kronor i ett första räddningspaket, kan vara på väg att dra sig ur affären.

Enligt vad Dagens Nyheter erfar visar i stället Volvos ägare Geely intresse för den pressade biltillverkaren.

Ett tecken på detta är att Geely har närmat sig Saabs rekonstruktör, advokat Guy Lofalk, säger en källa till DN.

Annons
X

Källan har enligt tidningen mycket god insyn i det räddningsarbete som just nu pågår kring Saab.

Flera frågetecken kvarstår dock. Ett är huruvida Saabs avtal med Youngman går att lösa upp. Ett annat är om Geely ska hinna innan tiden för Saabs rekonstruktion löper ut.

Från Saabs sida är man förtegen. Så här kommenterar Volvos presschef, Per-Åke Fröberg, DN:s uppgifter:

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Det här är en sak för Geely att kommentera. De har dock tidigare sagt att det inte finns några som helst avsikter att köpa Saab, säger han till DN.

  I samband med att Saab ansökte om att få genomgå rekonstruktion informerade man hovrätten om att de 640 miljoner kronorna från Youngman skulle ha kommit för snart två veckor sedan. Igår meddelade Saab Automobile att utbetalningen från Youngman är försenad och att man inte vet när den kommer.

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X