Annons
X
Annons
X

”Ge radarparet fortsatt förtroende”

Här är min uppmaning till domarbasarna Mikael Ahlström och Lars Johan Ryhed: låt duon Ulf Rönnmark och Christer Lärking döma final- serien ut.

[object Object]
Ulf Rönnmark och Christer Lärking har varit suveränt bra i finalserien, anser SvD:s hockeyreporter Janne Bengtsson. Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX

Domaren Ulf Rönnmark fick mycket kritik för att han godkände Brynäs segermål (1–0) i den tredje finalmatchen. Det ska han ha. Men misstag är ändå mänskliga.

Det är värre med domare som går in i matcherna med före- satsen att ”jag ska inte avgöra det här” och som sedan ändå avgör allt genom att inte ta de utvisningar han ska ta.

Domarduon Ulf Rönnmark och Christer Lärking har varit suveränt bra i finalserien. De har dömt efter regelboken men sam-tidigt med stor fingertoppskänsla för spelet. Domarna ska döma efter samma regelbok. I varje match. Men domarinsatserna i finalserien visar med all önskvärd tydlighet att olika domare har olika nivåer, och så ska det inte vara.

Annons
X

Finalserien spelas mellan samma lag, alla matcher är lika gri-niga och ser ungefär likadana ut. Ändå har domarduon Sören Persson och Mikael Nord hamnat på ett snitt på 22 utvisningsminuter/match medan Rönnmark och Lärking, som dömt mer strikt, ligger på 40 minuter/match. Det Persson och Nord tycker är helt okej, det tycker alltså Rönnmark och Lärking är utvisning.

Och jag håller med.

Låt Rönnmark och Lärking döma finalserien ut.

Stäng

SvD:s NYHETSBREV – dagens viktigaste nyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Janne Bengtsson är sportreporter på SvD. jan.bengtsson@svd.se

  Annons
  Annons
  X

  Ulf Rönnmark och Christer Lärking har varit suveränt bra i finalserien, anser SvD:s hockeyreporter Janne Bengtsson.

  Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X