Annons

”Ge oss en konsumentpolitik värd namnet”

Doppet i badbaljan inför förra valet resulterade inte i någon gemensam konsumentpolitik för alliansen. Frågan är om den ens diskuterades. I stället fick vi en konsumentminister som är helt okänd i den rollen, Nyamko Sabuni. Kanske inte så konstigt, hon har knappast framträtt i den rollen.

Under strecket
Publicerad

Mest ger Nyamko Sabuni intrycket av att förlorat en utlottning av ministerposter, hon blev konsumentminister. Jag känner flera journalister som slängde sig på telefonen, så fort utnämningen var klar, för att få veta vilken konsumentpolitik hon ville driva. Svaret blev ständigt att Nyamko Sabuni inte hade tid.

Vi vet fortfarande inte vilken konsumentpolitik alliansen driver, ens efter snart fyra år. Vid sina sällsynta framträdanden i rollen har Nyamko Sabuni pratat om upplysta konsumenter som gör medvetna val, och hur nytt är det? Den enda egentliga insatsen är att vägra Konsumentverket kompensation för omlokaliseringen till Karlstad, trots tidigare löften från S-regeringen. Annars har hon mest administrerat de förändringar EU-beslut drivit fram.

Annons
Annons
Annons