X
Annons
X

Ge mig en tom stol!

I dag tillgodoses inte folkets hela röst. Endast de som kan identifiera sig med något av de sju likriktade riksdagspartierna kan med frid i sinnet på valdagen lägga ett kuvert i den stora lådan. Resterande del av befolkningen kan inte utöva sin demokratiska rätt. Det måste bli ändring på detta - för demokratins skull.
Carl Bildt kallade den tidigare socialdemokratiska regeringen, med dess stöd av vänster- och miljöpartierna, för en "rödgrön röra". Det är måhända sant, men hans eget parti utgör inte något större alternativ till det socialdemokratiska styret. Riksdagspartierna av i dag önskar endast göra marginella förändringar.

Moderaterna önskar valfrihet genom ett visst inslag av privata alternativ till offentligheten. Folkpartiet vill ha lite bättre klimat för företagande, men bibehållen offentlig sektor. Centern önskar ökad satsning på glesbygden, men med i stort sett oförändrat skattetryck.
Miljöpartiet önskar ökad beskattning av bränsle och utsläpp, men samma skattetryck. Vänsterpartiet önskar ökad offentlighet på det privatas bekostnad. Socialdemokraterna önskar endast trixa lite med det egentillverkade systemet. Inget parti anger ett alternativ till den välfärdsstat som byggts under 1900-talet.

Annons
X
Annons
X
Annons
X