Ge ditt barn en bok i julklapp

Sifo har på uppdrag av Läsrörelsen och McDonalds undersökt hur ofta svenska föräldrar läser högt för sina barn i åldern 2 – 8 år. Sextio procent skulle vilja läsa mer för sina barn än vad de gör idag. Åtta procent av landets föräldrar läser sällan eller aldrig för sina barn. Därför uppmanar föräldrasajten Growingpeople.se alla föräldrar att slå in böcker och lägga under granen i år.

Publicerad
Att låta en bok ”växa” med barnet är ett äventyr - både för barnet och föräldern.

Att låta en bok ”växa” med barnet är ett äventyr - både för barnet och föräldern.

Foto: COLOURBOX
Annons

Att bläddra i den första pekboken är bland det roligaste man kan göra med sitt barn. Att sedan låta boken ”växa” med barnet är ett äventyr. En dos läsning om dagen ger näring åt ditt barns språkutveckling.Så snart ditt barn visar intresse för världen omkring sig kan du låta ditt barn titta i böcker med klara färger och tydliga motiv. Böcker berikar barn. Kanske ännu viktigare är att relationen mellan barn och föräldrar berikas av böcker. Boken bidrar till en gemensam glädje som varar livet ut.

Du hittar böcker för små barn som är gjorda av kartong, tyg eller plast. Dessa är lätta att bläddra i, svåra att riva sönder och går att torka av eller tvätta vid behov. Tänk på att placera böckerna lättåtkomligt för ditt barn.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons