Annons

Ivar Arpi:Ge brottsoffer inflytande över straffet

Hon blev av med sin dotter och sin högra hand. Han höll i macheten som tog båda. Då befann sig Alice Mukarurinda och Emmanuel Ndavisaba på varsin sida av folkmordet i Rwanda. I dag är de vänner och leder en organisation som bygger enkla tegelhus åt överlevare från folkmordet.
Hon blev av med sin dotter och sin högra hand. Han höll i macheten som tog båda. Då befann sig Alice Mukarurinda och Emmanuel Ndavisaba på varsin sida av folkmordet i Rwanda. I dag är de vänner och leder en organisation som bygger enkla tegelhus åt överlevare från folkmordet. Foto: Ben Curtis / TT
Under strecket
Publicerad

Det tonåriga kärleksparet Conor McBride och Ann Margaret Grosmaire hade bråkat 38 timmar i sträck, över telefon, i sms och ansikte mot ansikte. Grälet handlade egentligen inte om något särskilt. De grälade om samma småsaker som så gott som alla par gör då och då. Men i stället för att ta en paus, eller sova på saken, fortsatte de att bråka i två dagar och en natt.

Kvart över två den 28 mars 2010 gick en märkbart upprörd Conor McBride in på polisstationen i Tallahassee, i Florida, och anmälde sig själv. ”Du måste gripa mig”, sa han till receptionisten, ”jag har just skjutit min flickvän i huvudet”.

Annons
Annons
Annons