Annons

Gatumode intar modeveckan

Under tre dagar bjuds det på modevisningar, utställningar och paneldiskussioner när Fashion Week Stockholm 2017 inleds på söndag. Flera av evenemangen är öppna för allmänheten. Arkivbild.
Under tre dagar bjuds det på modevisningar, utställningar och paneldiskussioner när Fashion Week Stockholm 2017 inleds på söndag. Flera av evenemangen är öppna för allmänheten. Arkivbild. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Nu visar den svenska modebranschen upp sig på Fashion Week Stockholm. Under tre dagar bjuds det på modevisningar, utställningar och paneldiskussioner – och flera av dem är öppna för allmänheten.

Under strecket
TT
Publicerad

Elever från Beckmans kommer att visa sina kollektioner på modeveckan. Här en kreation från Anastasia Jansäter. Arkivbild.

Foto: Kristian Loveborg

För första gången kommer en av modeveckans visningar bestå av enbart second hand-plagg. Arkivbild.

Foto: Creativ common

Hållbarhet, unisex- och gatumode är tydliga inslag när årets modevecka drar igång. Bland de 20-tal varumärken som visar upp sig på catwalken märks både etablerade tungviktare som Rodebjer, Whyred och House of Dagmar och nyare förmågor som Lazoschmidl och elevvisningar från Beckmans designskola.

Det kommer också att hållas en visning där samtliga plagg är second hand. Bakom den kollektionen står modeprofilerna Lisa Corneliusson och Emma Elwin som är redaktörer för Make it last/Tradera Trend.

Annons
Annons
Annons